maanantai 14. tammikuuta 2013

Sunday is a pancake day.

Maria on joskus tuumannut että alan pikku hiljaa muistuttamaan ihan liikaa The Big Bangin Sheldon Cooperia  muutamien jääräpäisyyksieni kanssa... Sunnuntaithan ovat meikäläisen kalenterissa aina pannukakkubrekkaripäiviä. Piiruakaan muuttamatta.

No,onneksi mua verrataan Sheldoniin ja hänen suhteellisen viattomiin käytösmalleihinsa eikä toiseen suuren fanitettavaani, maailman sympaattisimpaan sarjamurhaajaan Dexter Morganiin....Vaikka on kyllä mainittava että mulla ja Dexillä on samanlaiset kahvinvalmisteluvehkeet.

Sunnuntaiaamut ovat siis varattuja kiireettömälle aamiaiselle. Yksi kananmuna, ruokalusikallinen sokeria, hieman suolaa, teelusikallisen ruokasoodaa, desi maitoa ja nelisen ruokalusikallista jauhoa riittää mainiosti 4-5 pannariin. Olen huomannut, että pannareihin saa extrakuohkeutta vatkaamalla aluksi kananmuna kunnon vaahdoksi. Siihen sitten sokeria ja sama prosessi, jonka jalkeen vaahtoon sooda, maito, suola ja lopuksi jauhot. Taikina kannattaa jättää muhimaan noin pariksikymmeneksi minuutiksi ( itse käväisen tällä välin ostamassa paivän lehden kylän huoltikselta) ja lopuksi juuri ennen paistamista sotken joukkoon hieman oliiviöljyä. Ruokalusikallinen riittää. Tarjoilussa viereen  hilloja ; tällä kertaa mallorcalaisia ja purkki Pariisin tuliaisia viime vuodelta eli  Fauchanin mainiota ruusulehtihilloketta. Lisäksi itsepuristettua appelsiinimehua ja hyvää kahvia, joka tällä kertaa oli kuubalaista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti