torstai 24. tammikuuta 2013

Keittoilta

Belisan 6 v synttärit lähestyvät ja kun Maria on oikeutetusti saanut koko perheen pastry chefin nimityksen, meillä kokataan tällä viikolla joka perskeleen ilta cupacakeja ja Monster High - kakkua. Eilen illalla köksä vapautuikin vasta noin 2030 aikoihin, ja pitikin sitten väsätä jotain nopsaa ja hyvää.  Mikäs sen parempaa safkaa viileään talvi-iltaan , kuin joku soppa ja löytyikin ainekset tomaattikeittoon.

Valkosipulia ja tavallista sipulia ruskistumaan pikku tilkkaan öljyä ja kun jääkaapissa oli valkkarin jämät, loraus sitä joukkoon. Kun alkoholi suunnilleen haihtunut, joukkoon lihaliemikuutio, muutama kuorittu tomaatti ja purkillinen samoja säilykkeenä. Kiehuttelin sitä 15 min, lisäksi balsamicoa, pari tippaa Perrinsia, suolaa ja pippuria. ja sitten vaan sauvasekoittimella sopivaksi keitoksi ( itse jätän yleensä joitakin tomaattibiittejä joukkoon) ja kattila takaisin liedelle. Reilu loraus kermaa ja  tinjamia, pikku kiehautus ja pöydän kattaukseen. Lisäksi paahtoleipää.


Tätä keittoa on sitten helppo tuunata oman maun mukaan; sekaan sopivat mainiosti kaiken maailman yrtit, harisa, chili, juustoraaste,nokare creme fraichea, tryffeliöljy jne jne. Nopea ja helppo arkisafka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti