Paikalliselta lihakauppiaalta löysin ihan suomalaista grillimakkaraa muistuttavan tuotteen ja kokeilinkin sitä pekoniin käärittynä. Hyvää tuli! Ja pääruuaksi valmistelin pitkästä aikaa ribsejä, joita esikäsittelin puolisen tuntia keittelemällä .Mausteiksi veden joukkoon lisäsin pippureita ja yhden tähtianiksen. Samalla keitin kokoon glaseerauskastiketta, johon tällä kertaa kokista ( mainio base bbqkastikkeille!), yrttejä, sipulia, valkosipulia, suolaa, pippuria, ketsuppia, sokeria , tähtianis ja omenaa. Keittoaika tuommoiset parikymmentä minuuttia, tarkistellen hieman makuja prosessin aikana ja lopuksi nappasin aniksen pois ja soseutin koko homman tehosekoittimella. Takaisin kattilaan ja voita sulamaan joukkoon. Toi voi lopussa antaa glaseeraukseen kivan pinnan.
Sitten vaan nostelin jo hieman jäähtyneen ribsit kulhoon, kastiketta joukkoon ja grilliin. Miedolla lämmöllä hissun kissun bisseä nautiskellen ne siinä valmistuivat.Loppuajaksi pallo kiinni. Lisäksi salaattia ja punkkua Navarrasta. Normilauantailounas.
rillimiehen työkaluboxi |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti