lauantai 12. tammikuuta 2013

Pallorillaamaan!

Olen pallogrillimies. Ja ylpeä sellainen. Hifistely hulppealla Weberin kaasugrillilla ei vain jotenkin tunnu "oikealta" grillaukselta, joten pysyttelen näissä palloissa ja tulet teen hiilillä. Sytykkeitä en muuten käytä ollenkaan, käytössä vain ruotsalaisvalmistusta oleva sähkövastus, joka pikkuhiljaa hiilet tuleen tuikkaa. Tänään aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, joten mainio pallogrillailukeli. Santa toi muuten kaikkien grillaavien alfamachojen ykköstyövälineen eli BBQBELTin jossa tarvittavat työvälineet ovat mukavasti käden ulottuvilla! Olutpullo muuten mahtuu tuohon meksikolaisen chilisalsapullon viereen, tölkki ei...



Paikalliselta lihakauppiaalta löysin ihan suomalaista grillimakkaraa muistuttavan tuotteen ja kokeilinkin sitä pekoniin käärittynä. Hyvää tuli! Ja pääruuaksi valmistelin pitkästä aikaa ribsejä, joita esikäsittelin puolisen tuntia keittelemällä .Mausteiksi veden joukkoon lisäsin pippureita ja yhden tähtianiksen. Samalla keitin  kokoon glaseerauskastiketta, johon tällä kertaa kokista ( mainio base bbqkastikkeille!), yrttejä, sipulia, valkosipulia, suolaa, pippuria, ketsuppia, sokeria , tähtianis ja omenaa. Keittoaika tuommoiset parikymmentä minuuttia, tarkistellen hieman makuja prosessin aikana ja lopuksi nappasin aniksen pois ja soseutin koko homman tehosekoittimella. Takaisin kattilaan ja voita sulamaan joukkoon. Toi voi lopussa antaa glaseeraukseen kivan pinnan.

Sitten vaan nostelin jo hieman jäähtyneen ribsit kulhoon, kastiketta joukkoon ja grilliin. Miedolla lämmöllä hissun kissun bisseä nautiskellen ne siinä valmistuivat.Loppuajaksi pallo kiinni. Lisäksi salaattia ja punkkua Navarrasta. Normilauantailounas.

rillimiehen työkaluboxi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti