sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Revittyä possua maailman parhaan bbq-kastikkeen kera

Lauantain ostoksien possu päätyi sunnuntaina pataan. Lisäksi pari lihaliemikuutiota, pippureita, soijakastiketta, laakerinlehtiä, salottisipuleita ja valkosipulia. Miedolla lämmöllä kolmeksi tunniksi uuniin ja pulled pork oli valmista. Palassa oli muuten luu, joka löysi tiensä Madden kippoon. Sunnuntaina on herkkupäivä myös koiralle!
Seuraksi keittelin kokispohjaisen bbq-kastikkeen, johon hyödynsin yhden valmiin kastikkeen ja banaani/chiliketsupin jämät, valkosipulia, Herrinsiä, sipulia, inkivääriä, pippureita, suolaa ja sokeria. Ja tölkki kokista.Hissun kissun keiteltynä valmista noin tunnissa.
Ja kun kastike valmistui, menivät uuniin ruissämpylät, joihin ohje löytyi jonkin jenkkiköksäblogin kautta ja ovat muuten yhdet parhaat koskaan tekemäni sämpyt! Ruis- ja vehnäjauhoja, hiivaa, hiukan maitoa, vettä, kananmuna, sokeria ja suolaa. Tunnin kohotus kipossa ja puolisen tuntia sämpylöiden muodossa pellillä. 220 asteiseen uuniin kunnes olivat kiva värisiä. Ja uunista suoraan pöytään.

Idea oli väsätä pöydässä sandwichejä ja vaikka itse sanonkin, tuli niistä aivan tokluttoman hyviä. Ja eihän maailman parhaiden leipien kaverina olla muuta olla kuin saaren parasta punkkua, 4K. Viiniä nykyisin tarjolla parissa ravintolassa Helsingissä. Raflahinnan kivutessa kyllä jo tonne 75 egen huippeille... On kyllä joka euron väärtti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti