sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Persusta parilla pureella, parsaa ja muita viritelmiä Mallorcalta







Tänään tuli vedettyä lenkki Madden kanssa pidemmän kaavan mukaan ja kun parsa-aika alkaa olla käsillä, löytyi kivimuurien vierestä mukava kasa villiparsaa, josta osa päätyi päivän shitakerisottoon, osa odottelemaan vuoroa huomiseen tortillaan.
Ulkona +16 lämmintä, joten lunchi on jo siirtynyt patiolle, alkaa olla talven selkä jo taitettu, ja tätäkin postausta kirjoiltellaan ulkosalla. Viinilasi on kyllä jo tyhjentynyt ja pitäisi siirtyä sisälle edes verran, että pistäisi Nespresson lämpenemään..

Pieni kuvapotpurri tämän päivän risotosta ja muutamista muista viimeaikojen köksäilyistä:


Eilinen lunchi , jossa uuniin tiensä löysivät kananpersukset , joiden nahkan ja lihan väliin hellästi hieroin inkivääristä, limesta, valkosipulista, mustapippurista, suolasta ja voista tehtyä tahnaa. 


Kanabiittien kaveriksi väsäsin paria muussia eli peruna- ja bataattipureeta.


Tässä parin viikon takainen lihapata, jonka viimeistelin taikinaklönteillä eli hIenommin ilmaistuna dumplingeilla. Kannattaa kokeilla, aika mainio loppuveto normipataruokiin. vinkki... nestettä löydyttävä padasta rittävästi, sillä taikinapallerot imevät sitä aika mukavasti.. Taikinapallojen päällä muuten tuoretta rosmariinia.


Kävelyreissun parsat.


Tästä se lähtee! Siis risoton valmistus. Shitakesieniä, kunnon valkkaria, tällä kertaa Remirez de Granuzan tammitettu valkkari. (Upea viini, jota muuten kohta myös Suomessa), parsaa, yrttejä ...



Ja siinä päivän valmis lounas. Viini muuten sama kuin kokatessa sillä eihän koskaan kannata kokata viinillä, joka ei lasissa maistu! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti