sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kokt lax

Eilen tuli keiteltyä lohta. Eli kiehautin litran vettä, jonka joukossa laakerinlehti, valkopippureita, puolikas sipuli, valkosipulia ja porkkana. Ja nippu tilliä. Tuon liemen sitten heilautin toiseen kippoon, jossa puolen kilon lohipala nahkoineen. Lämpömittari kalaan ja kun mittarissa 45 astetta , liemet pois ja lohi viilenemään.  Ja sitten jääkaappiin odottelemaan iltaa. Suolaa pintaan ennen kylmentämistä.

Lisäksi limellä höystettyä hollandaiskastiketta, pari parsaa, uppomuna ja paahdettua ruisleipää.

Kala jäi hiukan liian raaksi  nahkapuolelta, taidan ensi kerralla pistää nahan ylöspäin. Ja pitäisköhän leikata fisu suorakaiteen muotoiseksi symmetriseksi biitiksi, ehkä tällöin kypsyisi tasaisemmin. Kastike leikkasi hieman limenmehun lisäyksen jälkeen, joten tätäkin osaa reseptistä pitää hieman hioa. Oli kyllä elämäni ensimmäinen hollandaise, joten menköön opettelun piikkiin.

Hyvän makuista safka kyllä oli ja ensi kerralla taidan kypsentää lohen jonkinmoisessa aasialaisessa liemessä  ja tarjoilla vaikka nuudeleiden kera. Stay tuned...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti