sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Sinisimppuja aasialaisittain

Viikonloppuna on taas ollut aikaa kokkailla, ja mikäs sen parempi keino vetää duunipiuhat nupissa irti kuin olla köksässä! La-aamulla 7-v Belisan synttäreillä ja sen jälkeen himaan Mercat de Olivarin kauppahallin kautta, josta kassin tiensä löysi mm. kilo possua ja samanverran sinisimpukoita.
Simpukoiden tie päätyi lauantai-iltana wokkiin, seuraksi soijakastiketta, osterikastiketta, chiliä, valkosipulia, korianteria ja valkkaria. Tossa tuli yhdisteltyä eri reseptejä ja laitoin ehkä liikaa valkkaria, sillä alun jumalaiset aasialaistuoksut katosivat viinin alle. Hyviä niistä tuli , mutta jäi hiukan hampaankoloon kaivelemaan annoksen parannus. Simpukat ovat sen verran halpaa ostettavaa, joten eiköhän tää tule uudistettua parin viikon kuluttua.
Lisukkeeksi väsäsin muuten limellä terästettyä majoneesia, ja tällä kertaa maailman helpoimman majo-ohjeen mukaan! Varsisekoittimen kippoon pari munankeltuaista, teelusikallinen Dijonia, piraus sitruunamehua, suolaa, pippuria ja lopuksi pari desiä oliiviöljyä. Toi järjestys siis todella tärkeä. Keltuaiset alimmaisiksi, öljyt päälle. Sekoitin pohjaan saakka ja päälle. Kun homma alkaa ottaa hieman majon näköistä olotilaa, voi sekoitusta nostaa ylemmäksi ja vetää lisää öljyä mukaan. Majoneesi valmista noin minuutissa! Loppusilauksen annoin raastetulla limenkuorella ja - mehulla juuri ennen tarjoilua.

Viiniä mainio ekoviini xarel.lo rypäleestä, "Alella". Kierrekorkilla, joka espanjalaisissa vinkuissa aika harvinaista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti