lauantai 4. tammikuuta 2014

Härden hirvipata

Viimmoisten suomivieraiden ( kiitti Mikko ja Inka ) tuliaisina löysi tiensä kaappin muutama purkki hirvenlihaa, joka muuten taitaa olla entisen lääninlääkärin hirviporukan Pohjois - Karjalan saloilla kaatamaa. Ja nyt siitä sitten tehtiin kunnon hirvipata, ja tuli aivan uskomattoman hyvää! On siinä lihassa se jokin, joten en kyllä mistään espanjalaisesta riistasta ole löytänyt. Hyvin tippui Mariallekin, Maddelle ei kyllä jäänyt mitään..

Ruskistelin ensin padassa sipulia ja valkosipulia, sekaan pikkuperunoita, porkkanoita, laakerinlehtiä, erilaisia pippureita, kiehautettua lageria, pari lihaliemikuutiota , lihat purkista ja vettä sen verran, että koko systeemi peittyi. Sekaan myös ripaus Perrinsiä, rosmariinia, salviaa ja loraus punkkua. Jotenkin mä en ole koskaan ollut oluella kokkaamisen ystävä, ja tämä pitäisi kuulemma tehdä tummalla bissellä, mutta kun en sitä edes juo, silä kokkaaminen ei vaan kolahda. Viinissä mä mun padat hauduttelen, nyttenkin sitä kunnon lorauksen oluen kaveriksi laitoin. Pata uuniin ja reilun tunnin lenkille Madden kanssa. Kokonaisaika miedossa lämmössä taisi olla noin kolmisen tuntia. Tästä ei pataruoka kyllä parane!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti