tiistai 24. joulukuuta 2013

Sushia ja shampanjaa

Pari päivää sitten alkoi pitkästä aikaa sushituttamaan ja pikkukylässä kun asumme, ei take away oikein onnistu eli itse makit on väsättävä. Ja tähän heti alkuun hieman sponsoroitu mainoskatko; suositeltava kirjanen kaikille sushin ystäville olisi Teoksen kustantama " Sushikirja; perijapanilaisesta supisuomalaiseen". Letkeää tarinaa , hienoja kuvia ja mainioita ohjeita!

Tällä kertaa makit eivät kylläkään saaneet suomalaisvaikutteita, vaan olivat aika mielikuvituksettomasti tonnikalaa, lohta ja avocadoa. Riisi kunnon sushiriisiä useaan kertaan pestynä, hyvät biitit kalaa, reilusti wasabia ja ammattimiehen ottein pyöriteltynä. Toi rullaaminen oli ihan ekoilla kerroilla hieman hämärän peitossa, ja jääräpää kun olen, ihan itse yritin hommaa saada täydelliseksi. Tosimies ei apua pyydä. Ei keittiössä eikä muissa kodin askareissa, kuten sähköhommissa ennen kuin homma alkaa olla siinä vaiheessa, että pakko saada vähän vinkkejä. Makirullien tekoon vinkki löytyi Youtubesta, ja oli kiinni vain siitä, että rullaa on reilusti vedettävä itseensä päin ja "kiristettävä". ( aihetta sivuten pieni tarina muista kodin pikkuaskareista, joissa ihan aluksi ei neuvoja kysellä, vaan mennään eteenpäin periaatteella " kyllähän tosimies tän osaa vaikkei koskaan ole tehnytkään". Liesituulettimen sähköjohtoja järjestellessäni onnistuin kytkemään alakerran valojen 4 katkaisijaa niin, että koskaan ei tiedä mikä katkaisija toimii. Tylsä homma Marian mielestä etenkin pimeällä alakertaan tullessa, kun valot eivät ekasta katkaisijasta toimikaan... Liesituuletin on muuten edelleen ilman sähköä. Sähkömies tulossa pyhien jälkeen...)

Kyytipojaksi tällä kertaa kuohuvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti