torstai 26. joulukuuta 2013

Kotitekoista pastaa katkarapujen ja vaniljavoin kera

Kotitekoinen pasta on paljon helpompaa kuin  yleisesti luullaankaan ja  kerran sitä kokeiltuaan, on aika hard to get back to supermarketpasta...

300 gr hyviä vehnäjauhoja kippoon. Keskelle kuoppa, johon 3-6 kananmunaa ( lukumäärä hieman heittelee kokin mieltymysten mukaan, mä laitoin 3 ja sen lisäksi 3 keltuaista, mutta piti kyllä lisätä jauhoja) ja ripaus suolaa. Haarukalla heittelin jauhoja munien joukkoon ja lopuksi kädet peliin ja reilu 10 min taikinan veivaamista. Siitä suoraan jääkaappiin puoleksi tunniksi huilimaan, lopuksi pastakoneella ohutta nauhaa. Keittoaika noin 6 min.

Lisukkeeksi sulattelin reilun palan voita, johon sekoitin pari muskattua valkkarinkynttä,vaniljatangon siemenet, yrttejä ( tää voisi olla pelkkää persiljaa, mutta kun ei ollut, niin nappasin patiolta tuoretta korianteria ja rosmariinia... kokatessa täytyy joskus vähän säveltää), mustapippuria myllystä ja parmesanoa. Ja pikkasen suolaa. Sekoituksesta käytin osan katkarapujen pikaisen pannuttamissen, loput suoraan valutetun pastan joukkoon. Pinnalle loput yrtit ja katkikset. Punkku on luottokortin pisteillä hankittua, ihan bueno viikonloppuviini.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti