tiistai 24. joulukuuta 2013

Arroz a la cubana - "kuubalainen" Kuubassa tuntematon pikaruoka

Sunnuntaina muhitin uunissa pulled porkkia,  jota sitten tuunailin aasialaisittain  ja jasminriisiä kun jäi aika reilusti tähteiksi, tulikin siitä mainio maanantailounas eli riisiä kuubalaisittain. Vaikka ruuan nimi Karibian suuntaan viekin, ei sitä kyllä Kuubassa tunneta. Taannoisella reissulla saarelle kokeilin sitä jossakin kuppilassa tilata ja rehevämmän puoleinen kokkirouva vain pyöritteli suuria silmiä ja päätään että ihan outo ruokalaji oli...

Helppo kuin mikä. Tee ensin tomaattikastike ihan oman maun mukaan. Itse iskin joukkoon sipulia, chiliä, valkosipulia, erilaisiä yrttejä ja balsamicoa. Kastike saa muhia ihan rauhassa ja samalla aikaa yhdelle pannulle voin kera paistumaan banaaneja ja toiseen pannuun hyvää pekonia. Banaanit saavat paistua aika hyvän aikaa ja ovat valmiita kun ovat vielä koossa mutta jo pehmeitä. Pekoneista otan loppusuoralla turhat rasvat pois talouspaperin päällä , samalla putsaan myös paistinpannun ja pikaruskistan ne rapsakoiksi.  Lautasille ensin keko riisiä, päälle tomaattikastiketta, pekonit ja banaanit sekä loppusilaukseksi paistettu kananmuna. Jos ette ole koskaan kokeilleet, niin tiedoksi vaan että banaanin ja pekoonin parivaljakko on uskomattoman maukas!

Kuvaa en muistanut ottaa... Sorry...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti