keskiviikko 28. elokuuta 2013

Viiiniä

Espanjassa asumisessa on tietty oma etunsa, kun aletaan puhua viinin ostamisesta. Jotenkin jo tuntuu oudolta Suomessa , kun ei sitä lunchipunkkua löydykään sieltä lähikaupan hyllyltä samalla kun kaikki muukin kauppakärryn täyte. 

Itse ostelen viinini yleensa Isla Catavinos viinikaupasta, jossa kaikki myyjät ovat ammattitaitoisia someliereja. Kertoilen aluksi mitä köksässä valmistuu ja annan poikien aika pitkälle viedä eteenpäin mitä mun laatikkoon laitetaan. Tai sanon vaan että käytössä tänään 50 euroa, tarve kaksi valkkaria ja neljä punkkua, pistäkääs herrat loota täyteen. Toisaalta tunnen noi heput myös henkiökohtaisesti ja joskus varastoin viiniä kaupan varastoon. Nytkin siellä taitaa olla noin 15 laatikkoa 12Volts 2011.

Mä en viinien päälle kauheasti ymmärrä, se on mulle hyvää tai huonoa. Sen enempää tarkkoja nyasseja en siitä yleensä löydä, paitsi nyt jotain helppoja esim. vaniljantoksuja tai vastaavia perusasioita. Mutta sitähän viinien nautiskelua oikeastaan pitääkin olla; nautitaan siitä mikä omasta mielestä hyvää! Toisaalta kyllä ihailen suuresti tuttuja jotka pystyvät keskustelemaan vuosikerroista, rypäleistä, eri maalajeista ja tynnyreistä asiantuntevasti enologitasolla. Respect! 

Mutta tälläisiä meikäläisen tasoisia viininnautiskelijoita Suomessa taitaisi keskivertokulutttaja olla, joten pitäisiköhän tulevaisuudessa avattavalle Paso Doblen saitille laittaa "Lieksan Sepin viiniarvostelut" eli palsta , jossa kadunmies Hartikainen peukuttaa viinit, joiden luulisi kansalaisille putoavan. Punkut , jotka synkkaavat hyvin vaikka kalakukon tai makaroonilaatikon kanssa. Pitääpä laittaa idea muhimaan...


Tässä tämänpäiväiset ostokset, osa tuttuja, osa ihan tuntemattomia. Hintahaitari noin 2.50  - 9.50 eur.
Ekan , Monologon, ostin ihan vaan ettarin takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti