Jätskilisälaite saapui eilen ja aika mielenkiintoiselta vaikuttaa! Sehän on itseasiassa kulho, jossa seinien sisässä jäätyvää nestettä ja hyvä sekoitin. Kulho pakastimeen vrk ennen kokkailua, jätskimassa valmiiksi hyvissä ajoin eli tarvitsee varmaan ainakin 8 tuntia jääkaapittamista ja sen jälkeen sekoitus jäätyneessä kulhossa ja valmis jäätelö pakastimeen. Vaikkakin pehmiksen fanittajan pelkään vetäväni hyvän osan tulosta ennen pakkasta...
Jätskin teossa kiinnostaa kaksi seikkaa; ensinnäkin voit olla täysin varma mitä lopputuloksessa on mukana ja toiseksi voit antaa mielikuvitukselle vallan sillä tohon kotijätskiinhän voi laittaa sekaan melkein mitä vain! Mulla jo hahmottumassa tietenkin normivaniljajäätelö jossa reilusti vaniljansiemeniä ja jotain yrttijätskejä, esim. rosmariini tai basilika. Ja pekonijäätelö!
Vinkkejä näyttää olevan netti pullollaan ja huomasin myös että Heston Blomenthalin kirjassa " HB at home" perehdytään tekoon myös kemian puolella ja on muuten aika mielenkiintoista luettavaa!
Eiköhän parin viikon sisällä ekat maistiaiset ole nautiskeltu, pistän sitten lisää tekstiä tulemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti