sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kotijätskiä

Pari viikkoa sitten ostettiin vihdoin ja viimein kunnon keittiökone eli Kitchen Aidin punainen paholainen. Loppujen lopuksi päädyttiin Kitcheniin, koska a) lähinnä sitä tullaan käyttämään taikinoiden tekoon eli mitään huimaa määrää lisävälineitä ei tarvita ja b) oli mainiossa tarjouksessa El Corte Ingelsissä; kone ja Kitchenin oma jätskikulho hintaan 489, josta vielä alv pois kun laitoin firman piikiin.
Jätskilisälaite saapui eilen ja aika mielenkiintoiselta vaikuttaa!  Sehän on itseasiassa kulho, jossa seinien sisässä jäätyvää nestettä ja hyvä sekoitin. Kulho pakastimeen vrk ennen kokkailua, jätskimassa valmiiksi hyvissä ajoin eli tarvitsee varmaan ainakin 8 tuntia jääkaapittamista ja sen jälkeen sekoitus jäätyneessä kulhossa ja valmis jäätelö pakastimeen. Vaikkakin pehmiksen fanittajan pelkään vetäväni hyvän osan tulosta ennen pakkasta...
Jätskin teossa kiinnostaa kaksi seikkaa; ensinnäkin voit olla täysin varma mitä lopputuloksessa on mukana  ja toiseksi voit antaa mielikuvitukselle vallan sillä tohon kotijätskiinhän voi laittaa sekaan melkein mitä vain! Mulla jo hahmottumassa  tietenkin normivaniljajäätelö jossa reilusti vaniljansiemeniä ja jotain yrttijätskejä, esim. rosmariini tai basilika. Ja pekonijäätelö!
Vinkkejä näyttää olevan netti pullollaan ja huomasin myös että Heston Blomenthalin kirjassa " HB at home" perehdytään tekoon myös kemian puolella ja on muuten aika mielenkiintoista luettavaa!

Eiköhän parin viikon sisällä ekat maistiaiset ole nautiskeltu, pistän sitten lisää tekstiä tulemaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti