sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kesä!

Tässa on ollut hieman hiljaiseloa Härskin köksässä. Siis täällä kirjoituspuolella, ei tietenkään itse keittiössä, jossa on kokkailtu helteestä huolimatta. Bloggailun vaikuttaa aivan suoraan normiduuni, sillä kun joka arkipäivä 8 tuntia viettää koneen ääressä ja luo uusia mainioita matkailualan tuotteita Suomen markkinoille, ei illalla kauhiasti tsemppiä avata padia ole...

Kesällä keittössä on kuitenkin syntynyt maanmainioita grillisafkoja, upeita gazpachoja, herkullisia tapaksia etc etc. Lisäksi on tullut maisteltua hienoja espanjalaisia viinejä, joista muuten osa tulossa valikoituihin ravintoloihin pääkaupunkiseudalla, maahantuojana ja markkinoijana Paso Doble Oy, joka sai maahantuontilisenssin kuukausi sitten! Hyvä me!

Kesän kokkailusta on kyllä aivan erikseen mainittava elämäni ensimmäinen LOIMULOHI, joka syntyi Jykän ja Maijan kera Santa Eugeniassa. Lauta löytyi paikallisesta rautakaupasta ja on itseasiassa hylly... Siihen porailin ympäriinsä reikiä, joihin sopivasti istuivat puiset grillivarrastikut. Niillä lohifile sitten lautaan naulattiin! Homma on todellista slowcookingia , sillä aikaa kului noin 1,5 tuntia. Välillä file käännettiin ylösalaisin tasaisen kypsymisen takaamiseksi. Ja tietty valeltiin silloin tällöin voisulalla. Valkkaria nautiskellen.

Jykä väsäsi lohen viereen munakokkelia, perunoita ja toast skagen kastiketta. Täydellinen illallinen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti