torstai 29. elokuuta 2013

Sämpyjä

Kitchen Aidia tuli kokeiltua ensi kertaa sämpylöiden valmistuksessa ja siinä hommassa se kyllä on ihan kympin arvoinen vehje. Sämpylöiden ja leivän teko on aina kiinnostanut, mutta se käsipelillä suoritettu sekoitusvaihe ei vaan putoa , mutta nyt on siis apu siihenkin!

Nesteeksi laitoin piimää ja hieman maitoa, jauhoina spelttiä ( juu, löytyy ihan Carrefourista Mallorcalta) sekoitettuna vehnäjauhoihin ja lisäksi kaapista löytyviä siemeniä, jotka tällä kertaa kurpitsan ja auringonkukan siemeniä. 

Tehokkaalla taikinasekoittimella on kyllä helppouden lisäksi toinenkin etu; sen avulla taikinaan iskostuu mukavasti ilmaa, joka auttaa taikinan nousuun. Nimittäin kaikkien leipieni nousemissa onkin ollut ongelmia. Vaan ei tällä kertaa sillä reilun tunnin kuluttua oli pakko aloittaa leipominen koska taikina jo pursui kulhosta... Ton tunnin käytin muuten Madisonin kävelyttämiseen, ja  tsekattiin onks naapurin pellolla kaneja. Ja olihan niitä!

Sämpylät olivat tietty parhaimmillaan heti tuoreina , mutta kyllä noita syö parin päivänkin kuluttua. Iskin pari pussia pakastimeen ja ennen  nautiskelua hieman mikroaaltouunia ja ovat kuin juuripaistettuja!


Spelttisämpylöitä Sencelleksestä



Princesa Madeleine de Suecia. Tällä kertaa rantavahtina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti