sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Lohta sienipedillä

Niklas Herlinin kustantamo Teos  syöttää markkinoille mainioita kirjoja, niitä löytyy meikäläisenkin kirjahyllyistä lukemattomia kappaleita. Keittokirjapuolikin on hienosti edustettuna ja viimeaikoina on tullut lueskeltua Karmavuo/Lihtonen/Finkenberg -trion opusta " Mestarien vieraana". Kivojen reseptien lisäksi hauskoja tarinoita viineistä . ( http://www.teos.fi/kirjat/kaikki/2009-kev%C3%A4t/mestarien-vieraana.html)

Reseptipuolelta tuli tällä kertaa kokeiltua lohta metsäsienimuhennoksen kera, ja nuo sienet hieman mietityttivätkin aluksi, mutta paikallinen girgola muutamalla portobellolla höystettynä kävivät vallan mainiosti!
Ruskistelin aluksi salottisipulia voissa, sinne seuraksia pieniksi pilkotut sienet. Annoin seoksen muhia kunnes kaikki sienistä irtoava neste näytti haihtuneen ja lisäsin pari ruokalusikallista jauhoja ( lusikallinen olisi kyllä rittänyt, tuli aika paksua...) ja pari desiä kermaa. Suolaa ja valkopippuria ja kiehuttelin miedolla lämmöllä  kunnes vaikutti sopivan sakealta. Lisäksi keitettyjä porkkanoita ja papuja sekä tietty mediumeiksi jätetyt lohipalat.Loppusilaukseksi tuoretta tilliä lohen päälle ja tinjamia sienille. Pöytä koreaksi terassille, pullo verdejoa auki ja aurinkoisesta sunnuntailounaasta nauttimaan.





Lohta meni pari palaa pakastimeen sekä graaviksi, jota en muuten ole koskaan aiemmin kokeillutkaan tehdä. Graavilohiresepteissä muuten nykyään suositellaan pakastamaan kala joidenkin  loiseläjien likvidoimiseksi; homma jota varmaan kannattaisi alkaa tekemään sushivalmistuksenkin yhteydessä... Tähän saakka olen kyllä makini tehnyt samana päivänä ostetuista kaloista... Ja terveenä on pysytty!!

Graavilohen kaveriksi köksäilin eilen jo etukäteen karjalanpiirakoita.  Lisäksi valmistuu munavoita...


Musana kokatessa oli muuten Neil Youngia, joka jäi mieleen kun viime viime viikolla Youtuubasin Jimmy Fallonin upean imitoinnin , jossa kaverina oli ihan oikea Mr Boss eli Bruce !

Tässä herrojen mainio duo:


Ja jos jollekulle Neil Young itse ei ole tuttua kamaa, tässä yksi herran upeimmista ikivihreistä eli Harvest Moon, verratkaapa muuten edellisen videon Jimmyn ääntä aitoon Neil Youngiin!!:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti