sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Entraña - tuo mainio argentinalaisten lahja grillaukseen

Eilen sateli vettä ja oli muutenkin jokseenkin koleahko keli, mutta ei se pallogrillaamasta estänyt. Katoksen alla bisseä nautiskellen ja sateenropinaa kuunnellen oli ihan suomalaisjuhannustunnelmat...
Grillin eksyi tällä kertaa lihakauppias Mateon entraña, joka on maukas ja edullinen grilliliha. Palan suomalainen nimi on mulle hieman epäselvä, on, mutta käsittääkseni se on  ruhon etuosasta, jostakin sieltä kylkiluiden liepeiltä. Ei löydy ihan jokaisen lihakauppiaan kylmiöstä, mutta etsivä löytää.

kuvassa ilmaistu numerolla 2





Nopeasti pinnat kuumalla pannulla, suolaa ja pippuria pintaa ja siitä vaan kuumaan grilliin. Kääntelin sitä pari kertaa ja lopuksi kansi kiinni. Normaalisti kiedon noin isot palat alumiinifolioon ennen leikkausta, mutta tällä kertaa paloittelin samantien ja lämpimällä tarjoiluastialla pöytään.

Kuva ei anna ihan oikeutta lihalle, oli se medium...
Lihapalojen kaveriksi löysin vanhasta Viinilehdestä salviaperunoiden reseptin, joka olikin veikeä uusi tuttavuus eikä taatusti jää ainoaksi kerraksi. Perunalohkot vuokaan, lisäksi joka kerroksen väliin suolaa, valkopippuria ja tuoretta salviaa ja loppusilaukseksi reilusti voisulaa koko komeuden päälle. Taisin laittaa ainakin desin verran. Vuoka uuniin ja noin reilussa puolessa tunnissa 200 asteisessa olivat lähes kypsiä.  Emmentalraastetta päälle ja gratinoitumaan. Kun juustolla kiva väri, onkin homma valmis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti