sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Farangin karkkipossua lieksalaisittain Mallorcalla

Farangin possua on tullut tehtyä useampaankin otteeseen ja aina hieman muunnellen. Ekalla kerralla keittelin possun ihan ohjeen mukaisesti ja liemesta kastiketta. Lopuksi revin lihan suikaleiksi, kastiketta paalle ja pinta rapsakaksi uunissa grillivastuksella. Seuraavalla kerralla ajattelin tehdä lihan viela enemmän alkuperäisen ohjeen mukaan, joten liha valmistui edellisenä päivänä, yöksi jääkaappiin painon alle ja seuraavana päivänä leikkelin sen kuutioiksi ja paistoin öljyssä. Kastike edellisen kerran pakastetuista liemijämistä. Lihasta tuli ihan ok, mutta olisi tarvinnut enemmän öljyä paistamiseen ja kun en oikein ole tuon uppopaistamisen kannattaja, ajattelin jättää kokeilun ekaksi ja vikaksi kerraksi.
Tänään possuun pinnat pannulla ja sitten uuniin lihaliemellä peitettynä  neljäksi tunniksi, kastike edelleen ekan kerran liemestä jota vieläkin pikkupurkki pakkasessa ja loppusilaus kastikkeella kostutettuihin  lihoihin "liekinheittimellä". Lisäksi joka kerralla thairiisiä, korianteria ja tuoretta chilia makeassa japsietikkassa. Ja on muuten todettava, että kokeiluista paras oli toi eka; loppuglaseeraus uunissa grillivastuksen alla teki lihasta kaikkein rapeinta. Maku on kyllä joka kerralla ollut mahtava ja samaista pakastettua lienta olen käyttänyt pohjana ihan normigrillauskastikkeisiinkin . Ja nyt vaan odotellaan seuraavaa reissua Suomeen ja dinneria ihan siellä oikeassa Farangissa.

poltin oli muuten ekaa kertaa käytössä... 



... ja hyvin toimi!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti