maanantai 31. joulukuuta 2012

Hunajaista ankanrintaa

Ankanrintaa ostelen silloin tällöin antamaan vähän vaihtelua liharuokatarjontaan, ja tällä kertaa paistelin sen hunajassa. Normiviillot rasvapuoleen, pannulle pari teelusikallista hunajaa ja kun se kuplii, ankka pannulle rasvapuoli alaspäin. Kun rasva pikku hiljaa ruskistui rapsakaksi, suolaa ja pippuria toiselle puolelle, kääntö ja muutama minuutti lisää. Uuni lämmennyt 170 asteiseksi ja ankka sinne, nahkapuoli ylöspäin. Tällä kertaa ajattelin luottaa lihamittariin enkä minuutteihin ja kun sisälämpö lihapalassa noin 53 astetta, pala ulos ja vähintään kolminkertaiseen folioon hautumaan. 8 minsaa riitti tähän aivan hyvin.
Rintabiitin viereen tein joulutunnelmaisen naurislaatikon. Kahdelle hengelle noin puoli kiloa pikkunauriita, kuoret pois ja keittelin niitä parikymmentä minuuttia, jonka jälkeen muussasin ne. Sekaan desin verran kermaa, pari ruokalusikallista korppujauhoja, inkivääriä, suolaa ja pippuria. Ja pinnalle joulutunnelmaa antamaan piparkakkumurskaa korppujauhojen sijaan! ( idea Suomen parhaan cateringfirman Loiston, http://www.loistojuhlat.fi/, toimarilta ja armottomalta gourmetmieheltä Jykältä). Pintaan vielä pari voisiivua ja uuniin, 170 astetta  ja pidin sitä siellä noin reilun puolituntia. Loppuajaksi pistin folion peitteeksi, näytti piparikuorrutus ottavan hieman liikaa väriä. Kun liha huili foliossa, pistin paistoksen takaisin uunin ennen tarjoilua lautasten kera, sain näin kaiken pysymään lämpimänä. Tuo piparikikka naurisvuokaa levitti muuten koko asumuksen upean tuoksun!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti