maanantai 31. joulukuuta 2012

Possu meni uuniin. Ja savustuspönttöön.

Joulu on sitä aikaa kun pakastimeen eksyy IKEAn pakastettu pikkukinkku, joka harvoin tulee kokattua jouluna, koska anoppilan ruotsalaisvaikutteisessa joulupöydässä se on kuitenkin mukana. Yleensä se tuleekin  nautiskeltua reilusti pyhien jälkeen.

Tänä vuonna mietiskelin, mitähän uutta vääntöä siihen saisi ja pistinkin biitin puoliksi; osa meni uuniin etikalla, sinapilla, hunajalla ja oliiviöljyllä ryyditetyn kastikkeen kera ja loppupala nautiskelee myöhemmin savustuspönton leppälastuhöyryistä, joita ajattelin piristää salvian oksilla.



Made by IKEA






Valmiina uuniin kastikkeen kera.

En ole mikään ruuanlaittokonehifistelija, mutta yksi on ylitse muiden; OPA savustuspönttö!! Teräsputkella on ikää jo yli 10 vuotta, mutta still going strong  ja kalojen sekä lihan savustaminen onnistuu mainiosti! Espanjalaisille lounasvieraille aperitiivien nautiskelun lomassa savustettu lohi on aina taattua tavaraa, showcookingia parhaimmillaan! Purujen saaminen ei kyllä täällä onnistu, niinpä sen perinteisen salmiakin sijaan mulle voikin aina tuoda tuliaisiksi pari pussia leppälastuja... Tällä kertaa pönttöön heivautettiin puolen kilon pala possua. Alle tavallisia puruja ja salviaa makua antamaan. 15 min ja tuli uskomattoman hyvää! Lihaa savustaessa kannattaa se kypsentää valmiiksi ja antaa vain lopputouchit savustaen, näin liha ei kuivu liikaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti