maanantai 31. joulukuuta 2012

Espanjasta löytyy muutakin kuin riojaa...





Uuden vuoden vastaanotto sujui rauhallisissa merkeissä hyvän ruuan ja juoman parissa, ihan vain kotioloissa. Erilaisia leikkeleitä ja juustoja, hyviä leipiä ja juomaksi korkkasin viinin Formentorin saarelta eli tuosta ihan naapurista; Cap de Barbaria 2007. Oli muistaakseni vain noin 6000 pullon tuotanto, itsellä kaapissa vielä pari pulloa jäljellä. Huippuviini ja saarelta, jota ei ihan helposti viinialueeksi yhdistä.

Espanjan viinituotantokin turhan usein muistetaan vain niiiden mainstream alueiden vuoksi, mutta on täällä muutakin kuin Rioja tai Torresin viinit. Kun seuraavan kerran Espanjassa vierailette, kysykää ravintolassa tai viinikaupassa suosituksia paikallisista tuotteista ja maistakaa rohkeasti. Voi tulla kyllä ihan juomakelvotontakin kamaa, mutta myös upeita yllätyksiä! Kanarian saaret, Alicante, Baskimaa, Katalonia ja Baleaarit tuottavat upeita viinejä, ja tässä muutamia esimerkkejä. Joitakin saattaa vaikka tulla Suomeenkin myyntiin 2013 aikana.



4Kilos. Felanitxin (Mallorca) alueen suuri salaisuus. Valittiin muuten Espanjan parhaaksi viinitilaksi pari vuotta sitten Sibaritas -lehdessä.  Näillä viinintekijöillä on asenne hommaan kohdallaan. http://www.4kilos.com/

4Kilosin viinimestarit Cesc ja Sergio. (kuva on muuten hieman harhaanjohtava... ei siellä hevosia ole, viiniäkin tehdään Cescin isoisän vanhassa lammasnavetassa...)

NEO. Viiniä ja musaa Riberasta. Luultavasti maailman ainoa bodega, jossa levytysstudio... http://www.bodegasneo.com/



Aravo. Pieni perheyritys Galiciasta, joka saa aikaan yhden alueen parhaista valkkareista. 12000 pulloa vuodessa mitä mainointa albariñoa!


Thierry de Francisco ja Pepe Alvarez




Tros/Trossos. Barcelonalaisen arkkitehdin Alfredo Arribasin viiniprojekti, tuloksena muutamia alueen parhaita viinejä. http://www.portaldelpriorat.com/














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti