sunnuntai 31. elokuuta 2014

Lihaa rullalle



Lihat ostelen yleensä samalta kauppiaalta Palman keskustassa kauppahallista. Hyvän raaka-aineen lisäksi on aina mukavaa vaihtaa pari sanaa ja usein jutskaillaankin, mistä lihat ovat peräisin. Tällä kertaa ostin pari leikkausta samasta biitistä ja lihojen alkuperä oli Asturias, jonne muuten olen suunnitellut pakemista synttäreistäni joulun ja uuden vuoden välillä...

Ostin siis kaksi palaa samaa ruhonosaa ja yhden biitin silppusin itse perjantain tartariksi ja toisen palan lihamestari siivutti rullattavaksi, ja siitä tulikin sunnuntailounas. Lihapalat voitelin valkosipulilla säväytetyllä oliiviöljyllä, lisäksi savustettua pekonia, suolaa, mustapippuria ja tuoretta rosmariinia ja narut ympärille. Jauhoa pintaan ja pannulle salottisipuleiden kera. Kun pinnat ok siitä vaan saviruukkuun lihaliemen, punaviinin ja laakerinlehtien kanssa. Ja uuniin 130 asteeseen muhimaan muutamaksi tunniksi. Tsekkailin nesteitä kypsennylsen aikana ja lopussa täräytin joukkoon lisää rosmariinia ja salviaa. Kun liha alkoi olla valmista otin osan nesteestä ja sipulit pois ja keittelin siitä ja punkusta kastikkeen. Kastike oli valmista, kun neste puolittunut. Lisäksi perunamuussia ja paikallista punkkua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti