lauantai 23. elokuuta 2014

Kotijädeä



Noin vuoden verran on mielessä pyörinyt kotijäden tekeminen ja nyt pääsin tuumasta toimeen. Kun jäätelökonetta ei ole, homman hoitaa Kitchen Aid ja sen jäädytettävä jäätelökulho. Kippo pakastimeen pari päivää ennen valmistusta ja sillä selvä. Reseptiä varten tulikin sitten surfailtua pari iltaa ja lopuksi päädyin ihan normijuttuun eli keltuaisia, maitoa, kermaa, vaniljatangosta rapsuteltuja siemeniä  ja sokeria. Keitelty ja jäähdytelty liemi jääkaappiin päivää ennen ja kun D-day koitti, jäätynyt kippo pakastimesta Kitchen Aidiin, liemi kulhoon ja sekoitus päälle hiljaisella nopeudelle. Noin varttitunnissa oli pehmis valmista, joten olikin aika lisätä makuja. Jaoin softiksen kolmeen osaan; yhden jätin ihan vaan vaniljaksi, yhteen silppusin nektariinia ja viimeiseen murentelin Oreo-keksejä. Ja kaikki kipot pakastimeen.

Ja sitten feedbackia... Nektariinissa on nestettä, joten jäätelöön tuli jäähilettä. Narskuu hampaissa. Not good. Vaniljanmakua saisi varmaan lisää, jos vaniljan lisäisi jo liemen keittelyvaiheessa. Oreojäde oli mainio. Pehmis oli muuten sen verran mainiota että joutui oikein pitämään itseään kurissa, että jäisi jotain myös pakkaseen...

Seuraavalla kerralla tätä hienosäädetään hommaa ja luultavasti yksi jätskeistä tulee olemaan chocolatechips.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti