maanantai 9. syyskuuta 2013

Halloumia parakalo!

Kyproksen lahja juustonystäville on halloumi ja yritänkin sitä pitää aina jääkaapissa, sillä tän helpompaa hyvää dinneriä ei olekaan. 

Juusto leikataan sopivan kokoisiksii biiteiksi ja ruskistellaan miedolla lämmöllä kivanväriseksi. Alkuvaiheessa siitä erittyy runsaasti nestettä, jonka otan yleensä pois ja samalla hieman kuivailen juustonpaloja talouspaperilla. Ja takaisin pannulle. Halloumissa on muuten aika hyväa suola, joten sitä ei salaattiin kannata lisätä...mustapippuria suoraan myllystä riittää.

Juuston ottaessa väriä pintaan on aikaa väsätä salaattipedit lautasille ja parit kirsikkatomaatit päälle sekä loraus hyvää oliivioljyä ja balsamicoa. Tällä kertaa lautasen reunalle löysivät tiensä myös pari siivua kinkkua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti