sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Turskaa ja metsäsieniä



Syksy on sienien aikaa myös täällä Espanjassa ja aika usein niitä kassiin kauppahalilta eksyykin,ja niin kävi myös eilen. Ja ajattelinkin tehdä niistä jonkin kivan kastikkeen turskan seuraksi. Sienillä taisi olla joku katalonialainen nimi, olisi ollut camaroc tai jotain sinnepäin...

Sienet paistinpannulle ja kun kaikki neste näytti olevan haihtunut, sekaan hieman voita ja ruskistumaan. Sen jälkeen sivuun odottelemaan. Samalle pannulle valkosipulia ja kun se oli kuullottunut, sekaan reilusti tuoretta salviaa ja kermaa ja sitten vaan alhaisella lämmölla kokoon keittelemään.Samalla ruskistelin toisella pannulla porkkanaa  ja sinne joukkoon makua antamaan hunajaa ja siirappia. Tilkka vettä ja kiehumaan miedolla lämmöllä, kunnes olivat rapsakan oloisia. Ja seuraavaksi turskafileet parillapannulle ja sienet kastikkeen joukkoon ja vot! Valmista parissa minuutissa.

Pirskottelin kalan päälle lautasilla hieman sitruunaa ja siten saikin sekaisin kivasti  eri makuja; porkkanoiden makeus, sitruunan kirpeys ja sienikastikkeen suolaisuus.

Valkkarina albaniño La liebre y la tortuga eli Jänis ja kilpikonna.


Tossa lautasella näkyvä kirkkaampi neste on  tilkka porkkanoiden lientä, kastikkeen koostumus näkyy kalan päällä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti