lauantai 7. syyskuuta 2013

Risottolauantai

Keittiön kaappeja siivoillessani huomasin siellä olevan pari pussia risottoriisiä, joten toisesta oli päästävä eroon. Ja kun tänään dinneriksi nautiskelemme IKEAn rapuja, oli jääkaapissa jo viilentymässä valkkaripullo joten päätinkn tehdä risottoa pilvisen lauantain ratoksi.

Kaapista löytyi myös pussillinen kuivattuja sieniä, jotka ensin kuumaan veteen likoamaan ja parin huuhtelun jälkeen valuttumaan. Samalla keittelin vettä, johon pari kanaliemikutiota. Pannulle sipulia ja valkosipulia kuullottumaan, siihen sekaan sienet ja riisi. Kun kaikki sekoiteltu, mukaan desi valkkaria ( ja hyvää sellaista, ei huonoilla kannata kokata...) ja kun alkoholi haihtunut, alkoikin pikkuhiljaa nesteen lisääminen. Hyvän risoton A ja O on erinomainen risottoriisi, jonka ostelen mun maustekauppiaan kojulta kauppahallilta. Ja toinen tärkeä pointti on kuuman nesteen lisääminen pikku hiljaa kypsennyksen aikana. 300 gr riisiä vaatii noin litran nestettä. Kun kaikki neste lisätty ja riisi sopivan kypsää , onkin loppusilauksen aika ja sekaan voita ja parmesaanoa. Tällä kertaa myös tuoretta timjamia. Joissakin ohjeisa lisätään joukkoon kermaa, mutta mä en kyllä sen puolesta liputa...

Ruokajuomana saaren ykkösviiniä, 4Kilos, jonka 2011 vuosikertaa sain pari pulloa maisteltavaksi. Huippupunkku, joka toivottavasti kohta myös Suomessa valikoiduissa ravintoloissa Paso Doblen markkinoimana. 4K:n etiketit ovat muuten oma juttunsa, tässä linkki 2011 ettarin tarinaan.

http://4kilos.com/index.php?/ruralhome/murder-in-a-boring-circle-of-land-art/





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti