lauantai 6. huhtikuuta 2013

Kalkkunaa aasialaisittain


Mietin tossa viime viikolla, mitähän lihaa ei ole tultua syötyä pitkään aikaan ja mieleen tulikin kalkkuna. Kaupasta löyityikin kalkkunankoipi luineen ja sen verran mielenkiintoiselta vaikutti, että ostoskärryyn eksyi mukaan.

Himassa sitten alkoi mietiskely mitähän tostakin biitistä saisi aikaan ja muistin mainion lampaanlihamarinadin, joten eiköhän se myös linnulle sovi. Tehosekoittimella sekaisin soijakastiketta, sesamiöljyä, sakea, valkosipulia, sipulia, hieman ruokosokeria , raastettua inkivääriä ja mustapippuria. Loppumaistelun jälkeen lisäsin vielä puolikkaan sitruunan mehun ja seos muovipussiin lihan kanssa. Kalkkuna kuulemma marinoituu parissa tunnissa, mutta kun aikaa oli, jätin pussin jääkaappiin yöksi. Kääntelin lihaa pari kertaa vuorokauden aikana, aamulla ulos huoneenlämpöön ja sitten uuniin miedolla lämmöllä muhimaan. Lihalämpömittari  paksuimpaan kohtaan ja kun taulussa 76 astetta, biitti ulos ja folioon huilimaan ennen leikkausta. Lisäksi mainoita bataatti-perunaröstejä ja karpalohilloa. Keittelin kokoon  myös pakastimessa olleita Farangin karkkipossun liemiä, joka istui aika kivasti kalkkunan viereen. Viininä Toro.

Käytössä oli GEFUn mainio lihalämpömittari, josta tuon näytön saa irti ja toimii langattomasti. Miinuksena  on, ettei saavutettavaa lämpötilaa voi valita manuaalisesti, joten tässä pistin tauluun  "well done pork" -vaihtoehdon. Kalkkunan suosituslämpö  mittarin mukaan olisi ollut 79 astetta, joka mun mielestä jo menee ylikypsäksi.




Röstit valmistuvat näppärästi ohukaispannulla



Rokkina kokatessa oli muuten The Gaslight Anthem. Hieno perusrokkiporukka New Jerseystä, joka osoittaa , että kyllä sieltä E Street Bandin, Southside Johnnyn ja Gary US Bondsinkin perässä rokkareita löytyy. Hienoa että on tulevaisuus turvattu. Gaslight on muuten Brucenkin laajalti kehuskelema bändi, suosittelen tutustumaan!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti