torstai 18. huhtikuuta 2013

Helppoa Hartikaisen harissakanaa


Harissa on mainio mauste, jota itsellä aina hyllyssä jauheena. Löytyy myös tahnana, mutta eipä ole tullut kokeiltua. Normimauste esim. algerialaisessa ja marokkolaisessa keittiössä, etenkin couscousien mukana. Mauste antaa tiukan potkun safkaan kuin safkaan, sen verran chiliä jauheessa valkosipulin, kuminan ja korianterin lisäksi on. Ensikertalaiselle suosittelen kohtuukäyttöä ja kokeilua pikkuhiljaa lisäillen; allekirjoittanutkin sai kerran lihapullakeiton lähes turhan tuliseksi.

Nyt otin pakastimesta pari kananrintafilettä sulamaan ja kun pinta jo jäästä vapaa, hieroin siihen Maldonia ja harissaa ja annoin sulaa kaikessa rauhassa , ja samalla siinä mausteet imeytyivät kanapaloihin. Lihat pannulle ottamaan hyvät pinnat ja kun olivat lähes kypsiä, kippasin joukkoon kikherneitä, pari lohkottua tomaattia ja reilu ruiskaus balsamicoa. Kansi paistinpanun päälle ja itsekseen muhimaan joksikin aikaa. ( aika = lasillinen roseviiniä patiolla kännykästä Iltasanomia lukien...). Loppusilaukseksi ennen tarjoilua reilusti persiljaa, suolaa ja pippuria myllystä.

Roseeta tulee nautittua aika harvoin, mutta on se
ihan mainio lämpimän iltapäivän patioviini.
Tää alkaa olla jo viimeisillään, 2011 vuotta näköjään.
Lahjapulloja, jotka olin jo unohtanut autotalliin...


Tomaatista irtosi mukavasti nestettä pitämään kanan mehukkaana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti