torstai 11. huhtikuuta 2013

Dinnerisalaattia ja soppaa

Ei täällä aina tollaisia lihiksen tapaisia rasvapommeja syödä, vaan kyllä listalla on pirun paljon salaattejakin. Itseasiassa lähes joka arki-ilta pöydässä jonkinmoinen vihreä viritelmä. Vihannekset aina kauppahallilta, lisäksi luomumunia ja yrttejä patiolta. ( Madde kaivoi muuten kuopan mun yrttipalstalle, juuri nousemassa olevien ruohosipulien sekaan... ja nakersi chilien varret 10 cm lyhyemmiksi...). Päälle paahdettua siemeniä, mitä nyt kaapista aina löytyykään. Ja kastikkeeksi balsamicoa, oliiviöljyä, hunajaa, sitruunamehua, suolaa ja pippuria sekoitettuna ja mikrossa lämmitettynä.



Eiliselle dinnerille keittelin soppaa, resepti taisi olla Maku lehdestä. Kuvaa en ottanut , mutta hyvää oli ja tän sopan pohjalle voi aika helposti tuunata erilaisia yhdistelmiä. Nyt laitoin papuja, mutta ensi kerralla taidan piristää keittoa katkaravuilla.  Helpoista helpoimpia ohjeita; kuullottelin pari valkosipulinkynttä, pilkotun chilin ja pikku salottisipulin. Seuraavaksi sekaan papuja, tomaattimurskaa ja kookosmaitoa (purkillinen jokaista) ja annoin systeemin kiehua miedolla lämmöllä noin 10 min. Sitten mukaan lohkottuja kirsikkatomaatteja, puolikkaan sitruunan mehu, suolaa ja pippuria. Jos olisi ollut vielä korianteria, olisi se kruunannut sopan, mutta hyvää oli ilmankin.
Tosta satsista riitti kahdelle illalliseksi ja jäi vielä kipollinen mulle lounaaksi. Lunchisopan päälle ripottelin tuoretta tinjamia.

1 kommentti:

  1. Taytyypa kokeilla tuota keittoa, kuullostaa hyvalta! t Kirsi

    VastaaPoista