lauantai 9. marraskuuta 2013

Pikkukanat pallogrillissä

Olen itseasiassa jo jonkun aikaa mietiskellyt kevätkananpoikien kokkailua ja idea siihen on ollut kytemässä nähtyäni Loisto cateringin Jyrkin uuden uunin, jossa oli tietty grillivarras ja kananpojat pyörimässä. No nyt kauppahallilla sattui silmään pari kananpoikaa hintaan 3.50 egeä kappale, joten tuumasta toimeen. Ja kun Mallorcalla ollaan vielä täydessä grillikaudessa, pallogrilliinhän tiput on loppumetreillä laitettava.

Keitin poikia ensin puolisen tuntia vahvassa kanaliemessä, johon heittelin joukkoon valkosipulia, pippureita, pari laakerinlehteä ja chilejä. Testipiikki lihaan ja kun neste oli kirkasta, pintaan hunajaa ja mustapippuria ennen pintojen vetäisya grillissä. Tiput grilliin ja parin kääntelyn jälkeen saivatkin kivasti väriä joka puolella ja pinta vaikutti rapsakalta. Lisäksi creme fraiche wasabilla höystettynä ja bataattipuree. Punkkuna ihan vaan El Coto.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti