lauantai 24. toukokuuta 2014

Salmon threesome

Pornahtavasta otsikosta huolimatta köksässä on vaan kokkailtu, ja tällä kertaa marinoitua lohta kolmella eri tapaa perjantaidinneriksi.

Lohibiitti huili vuorokauden jääkaapissa painon alla ja pintaan olin vetäissyt reilusti tilliä, merisuolaa, sokeria, valko- ja rosepippuria. Yksi osa päätyi paahdetun saaristolaisleivän päälle pikku paloiksi leikattuna seuranaan kreikkalaista jogurttia, majoneesia, suolaa, pippuria, sitruunamehua, ruohosipulia ja tilliä. Osan kalasta leikkelin normisiivuiksi ja päälle fetalla höystettyä majoneesia, jossa myös hiukan sitruunamehua, mustapippuria ja hunajaa. Päälle murustelin fetaa ja kruunasin parilla kapsiksella ja tillillä. Ja yhden hiukan suuremman palan ruskistin nopsasti kuumalla pannulla joka puolelta, leikkelin reilun kokoisiksi paloiksi ja vaikkei kuvassa näykään, sen höysteeksi tuli wasabilla maustettu creme fraiche. Juomana mainio albariño.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti