sunnuntai 1. helmikuuta 2015

French cuttia Weberiin

Eilen jo hieman etukäteen ilmoittelin, että french cut -tyyliin leikattua lihaa menossa grilliin, ja niin siinä myös kävi. Tässä pari kuvaa, joista käy mainiosti ilmi, mikä on ero brittiläisen ja ranskalaisen lihanleikkailun välillä. Fransmannit siis menevät aika pitkälle enemmän yksityiskohtiin. Oma palani on tällä kertaan onglet, ja sen valmisteli tuttuun tyyliin lihakauppiaani Mateo, joka on muuten yksi Palman harvoja french cut lihamestareita.




Ja tältä näyttinlihapala ennen Weberiin menoa.


Pinnat suoralämmöllä, kansi kiinni ja  keskipoltin pois päältä, lämpömittari lihaan ja kun 70 astetta lämpöjä, biitti pois ja folioon hetkeksi lepäilemään. Lisäksi pyöräytin rosmariinilla höystettyjä röstiperunoita ja kylkeen vielä saksalaista puolukkahilloa. Ja hyvä rioja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti